Допинг пробата на Благой Георгиев е отрицателна (ДОКУМЕНТ)

Благой Георгиев не е взимал допинг. Това стана ясно след публикуването на документ от страна на Руския футболен съюз. Името на българския бивш национал бе замесено в грандиозния скандал с употреба на забранени стимуланти, който тресе най-голямата държава в света.

Преди две седмици ФИФА поиска от руската антидопингова агенция РУСАДА информация за 19 допинг теста на футболисти от местното първенство. Нареждането дойде след получени данни за съмнителни проби от основният информатор за употреба на забранени вещества в Русия Григорий Родченков, бивш шеф на РУСАДА. Сред посочените от него имена бе и това на юношата на „Славия“. Съмненията бяха за тестове, взети от 2012 г. до 2013 г. През този период Георгиев играеше за руските „Терек“ (Грозни) и „Амкар“ (Перм).

Допинг пробата на Благой Георгиев е отрицателна (ДОКУМЕНТ)

Освен пробата на бившия български национал от ФИФА се интересуваха и от тези на футболисти от ЦСКА (Москва), като между тях са все още играещите Сергей Игнашевич и Марио Фернандес, както и бивши състезатели като Сергей Чепчугов и Кейсуке Хонда, който направи име и в „Милан“.

Всички проби обаче се оказаха чисти, а имената на играчите неопетнени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят