Допитване на младежката организация в БСП във Велико Търново: След избора на ген. Радев бълграският народ ще върне самочувствието и независимостта си

Над 40% очакват от новия президент на България да води открита външна политика, насочена както към Европейския съюз и САЩ, така и към Русия и Изтока. Това сочат данни от проведеното допитване на Младежкото обединение в БСП – Велико Търново в рамките на предизборната кампания.

На въпроса „Какъв трябва да бъде новият президент на България?”, почти 34 на сто отговарят, че е необходимо той да бъде образован, опитен и решителен, а за малко над 30% от анкетираните, той трябва да бъде амбициозен и с ясни цели за промяна. Все още голям процент от хората, участвали в проучването вярват, че техният глас е важен. На питането „Доколко вашият глас е важен и би донесъл промяна след тези изборите?”, за над половината от анкетираните гласът им на тези президентски избори е много важен и те със сигурност ще упражнят правото си на вот. 15,2%, обаче, смятат, че от техния глас нищо не зависи и се колебаят дали да отидат до урните, показват още данните от анкетата на БСП.

Сред въпросите в допитването бе поставен и такъв, свързан с това какво би се променило в България след избора на нов президент. Тук хората посочват, че очакват по-голямо взаимодействие на властите, по-добър живот, стабилност, сигурност и по-добър контрол над правителството. Сред мненията бе изразено и това, че би могло да се стигне до предсрочни парламентарни избори и тръгване на България по нов път на развитие. Не малък процент от хората са убедени, че българският народ ще върне самочувствието и независимостта си, а страната ще стане по-сигурна за децата и младежите. Очакванията на хората са най-общо за по-силни институции, решаване на мигрантския въпрос и бедността.

Сред препоръките, които анкетираните дават на кандидат-президентската двойка ген. Румен Радев – Илияна Йотова са да бъдат още по-смели и да запазят мотивацията си за промяна, да мислят първо за българина, после за външната политика, да бъдат патриоти, да помислят повече за младите хора в България и пенсионерите, да спазят обещанията си да се срещат с гражданите на страната и да изслушват техните проблеми и след победата. Сред исканията, отправени към новата президентска двойка са още – да опитат да направят по-добри взаимоотношения с азиатски страни и така да привлекат нови инвеститори и туристи. Като цяло обобщението е, че след избора на Радев – Йотова нашата страна ще върви към по-добро и ще се води ясна политика, съобразена единствено от интересите на страната. Проучването бе проведено за период от 10 дни в предизборния щаб на БСП, чрез срещи с хората и онлайн. В него се включиха граждани на Велико Търново от всички възрасти.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика