Допълнителен кораб закрепва фериботната връзка с Атон

Снимка: Архив

От вчера нов кораб засилва фериботната връзка с Атон, по линията Уранополис-Дафни на Атон, който има капацитет от 500 пътници и камиони. Фериботът носи името Богородица Егистрия. Допълнителният ферибот се пуска, за да може многобройните поклонници и монаси да бъдат транспортирани до Атон според нуждите им.

„През последните години наблюдаваме значително увеличение на поклонниците не само идващи от различни региони на Гърция, но и от чужбина. Поради тази причина и по отношение на Светата общност и доверието, което ни показват светите отци, компанията и групата непрекъснато усъвършенства транспорта си до Атон ”, казва г-н Цанос, председател на групата PRT и корабната компания Agioritiki Lines.

Според неговите думи, поклонниците, които посещават Атон, надвишават 250 000 и се наблюдава увеличен трафик и на камиони (около 10 000) поради нуждите, произтичащи от реставрациите на манастирите и извършената работа.

"Миналата година имаше намаляване на броя на руските поклонници и това беше удар, който можем да кажем, че е компенсиран от посещения на сърби, румънци и българи. Като цяло регионът има големи перспективи за развитие на туризма и нашата компания ще продължи да инвестира в него, но се нуждае от подобрения в инфраструктурата и по-специално в пътната мрежа, както и от създаването на пристанище, за което имаме желание да инвестираме", допълва още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа