Дориан Грей оживява в театър "Азарян"

На 4 юни от 19 часа на сцената на театър "Азарян" ще оживее героят Дориан Грей.

Постановката е една адаптация на Джон О'Конър и Мерлин Холанд по романа на Оскар Уайлд "Портретът на Дориан Грей". Той е сред най-популярните произведения на Уайлд и единственият роман в творчеството му. Това е едно произведение, станало жертва на жестока цензура и внесло смут в литературните кръгове, намиращи се под влиянието на  консервативните викториански ценности по онова време.

Дориан Грей е образ, въплъщаващ най-лошото характерно за човешката природа – суетата, лекомислието, жестокостта, самозабравата и слабостта пред изкушението. Героят жертва душата си в замяна на вечна младост и красота. С годините по съвършения облик на Дориан Грей не се отпечатва нито белег от моралната му деградация. Вместо самия Дориан грозотата и старостта застигат само портрета му, създаден някога, за да увековечи неговата младежка енергия, невинност и изящна красота.

Преводът е направен от Деница Димитрова, а заслуги за сценичната версия и режисурата има Стайко Мурджев и асистент-режисьора Ирена Иванов. В постановката участват Севар Иванов като Дориан Грей, изиграл блестящо образа на Васил Левски във филма "105 минути София", Калин Врачански като Лорд Хенри Уотън, Александър Хаджиангелов като Базил Холуърд, Гергана Цакова като Лейди Уотън и други.

Проектът се реализира с подкрепата на Община Благоевград и Община Гоце Делчев, а билети могат да бъдат закупени от Билетен център НДК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура