Доц. Александър Маринов: Кабинет с мандата на РБ ще е агония и ще изкара 2 месеца

Кабинет на Реформаторския блок, подкрепен от ГЕРБ и Патриотичния фронт, е изкуствено удължаване на агонията на този парламент и няма да издържи повече от 1-2 месеца. Това заявява политологът доц. Александър Маринов пред "Фокус". По думите му в основата на маневрите на политическите формации са различни интереси и списък от сметки.

"Наивна е мисълта, че участниците в политиката са загрижени за изборното законодателство", каза още доц. Маринов.

„В края на краищата може и да стане – не изключвам такава възможност. Обаче от това резултатът няма да е добър нито за участниците в спектакъла, нито за държавата. Виждате, че има големи противоречия. Срещу увеличението на минималните пенсии е ГЕРБ, срещу антикорупционния закон е ПФ. Дори сега - условно казано - да си стиснат ръцете, няма да го направят де факто. Ще се състави правителство, ще работи един или два месеца, ще разпределят каквито пари са набелязали да разпределят, след това ще се скарат и ще се разпаднат“, коментира политологът.

Доц. Александър Маринов допълни, че служебен кабинет на Румен Радев ще работи в различни условия - вътрешни и външни - и може да остане за по-дълго време.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика