ДПС –лидер се жали, че партия раздавала пари за „правилно“ гласуване

Активисти на политическа партия раздават пари и принуждават гласоподавателите да гласуват по определен начин. Такъв сигнал подаде в жалба до РИК-Благоевград кметът на село Горно Краище и лидер на ДПС в община Белица Бекир Сабри Бекир.

Жалбата е заведена с вх. №7 в Регистъра на жалбите и сигналите, подадени до РИК и решенията по тях и с вх. № 499/06.11.2016г. във входящия регистър на РИК Благоевград. В жалбата  се твърди, че в град Белица, в секции 01 и 02 , активисти на политическа партия раздават пари и принуждават гласоподаватели да гласуват по определен начин.

Към жалбата не са приложени доказателства за имена на активисти на политическата партия, както и имена на лица, върху които е упражнен натиск и принуда за да гласуват в полза на определена кандидатска листа.

В изпълнение на задълженията си по разглеждане на жалбите и сигналите в изборния ден, РИК Благоевград счете , че не е компетентна да се произнесе по сигнал за нарушение на Наказателния кодекс. Затова и жалбата бе пренасочена към прокуратурата.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България