ДПС няма да участва в консултации за партийните субсидии

Снимки: Пламен Стоименов/Архив

ДПС няма да участва в консултации за партийните субсидии, заяви председателят на партията Мустафа Карадайъ пред журналисти.

"Това, което имахме да кажем по темата, го казахме и пред медиите, и с писмени предложения за промени в Закона, внесен от Министерски съвет и на консултациите ни с БСП и с ГЕРБ", каза още Карадайъ.

Той коментира, че ДПС няма какво да си говори с патриотите. "Предложението идва от Министерски съвет, в който те участват. Ако те са решили да бламират своето правителство, това е тяхно решение", уточни още Карадайъ.

Председателят на ДПС посочи, че партията е била активна, когато правилата са позволявали това. "Сроковете за предложение между първо и второ четене са изтекли. След тези консултации какво ще се произведе? Може би Министерски съвет ще си изтегли закона, ще има нови предложения, ние нямаме яснота по тази тема", посочи още той.

Карадайъ припомни позицията на ДПС, че субсидиите трябва да са с размер, с който партиите да могат да финансират дейността и кампанията си. "Ако няма да могат политическите партии да финансират дейността си чрез субсидии от държавата, то тогава трябва да има отворен, ясен, прозрачен модел за финансиране на политическите партии", допълни Карадайъ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика