ДПС сезира прокуратурата за предизборната блокада на турската граница

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ сезира главния прокурор във връзка с актовете на насилие от страна на представители на националистическите формации за действията им на 24 март на пунктовете на границата ни с Турция и настояване за извършване на проверка и образуване на досъдебно производство, при констатиране на факти и обстоятелства, съобщиха от партията.

Карадайъ напомня в сигнала, че никой няма право чрез насилие и заплаха или по друг незаконен начин да пречи на някого да осъществи избирателното си право, като нарушението на тази забрана е престъпление и трябва да се наказва с цялата тежест на закона.

От ДПС припомнят, че ръководството на партията излезе с призив за действия от страна на компетентните български органи и институции още същия ден и призова всички политически партии да се разграничат от действията на т.нар. патриотични формации и да ги осъдят като противоречащи на конституцията на България и българското законодателство.

От държавното обвинение вече обявиха, че извършват проверка и са изискали видеозаписи от телевизиите, снимали събитията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика