ДПС-Шумен зове за оттегляне на "възродителна" докладна

Да бъде оттеглена докладната записка, внесена от общинския съветник от "Атака" Добрин Чайлев с предложение за промяна на имената на топоними в община Шумен, призовават от ДПС. Местният парламентарист и общински лидер на партията внесе в началото на юни предложение за свикване на временна комисия, която да обясни неразбираемите наименования на местности.

"Категорично отхвърляме опитите за съзнателно разделение и противопоставяне в момент, в който повече от всякога обществената енергия е необходимо да се насочи към разрешаване на важни проблеми, касаещи жителите на общината в различни сектори - инфраструктура, здравеопазване, социална сфера. Считаме, че използването на трибуната на общинския съвет за целенасочено противопоставяне е контрапродуктивно и недалновидно.

Направеното предположение е реминисценция от недалечното минало и напомня за т.нар. „възродителен процес"", се казва съобщение от движението до медиите. Според ДПС, опитите за смяна на имената на местности имат силно емоционално въздействие и будят асоциации със събитията за смяна на имената на мюсюлманите в България. Затова призовават демократичните политически сили да се разграничат от подобни действия и провокации в името на единението на всички "за благото на Шумен и общата ни Родина".

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика