Драгомир Стойнев: Искаме вътрешния министър в парламента – иначе публикуваме стенограмата от Председателски съвет

Днес разбираме, че Порожанов и Радев няма да дойдат в Народното събрание – искаме вътрешния министър в парламента – иначе публикуваме стенограмата от Председателски съвет. Това каза заместник-председателят на ПГ „БСП за България“ Драгомир Стойнев в началото на днешното пленарно заседание.

„Вчера публично бе обявено, че министърът на вътрешните работи и министърът на земеделието ще обяснят в парламента на българската общественост какво се случва. Считам, че необходимо да регламентираме този дебат“, каза Стойнев и поясни, че е нормално от опозицията да има въпроси.

„Днес разбирам обаче, че двамата министри няма да дойдат. Вчера министър Радев излъга цялата страна, че едва ли не той бил получил подкрепа от всички политически сили. Нещо, което не е вярно и затова поискахме стенограмата от Председателския съвет“, каза Стойнев и поясни, че ще я публикуват, ако министърът не дойде.

Заместник-председателят на НС Емил Христов заяви, че ще разговаря с министрите и поясни, че присъствието им в района на чумата ще е по-важно, отколкото в парламента.

В отговор на това председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов каза, че двамата министри ще бъдат в парламента.

"Министър Румен Порожанов и министър Валентин Радев ще бъдат в парламента. Никой по никакъв повод не е казвал, че те няма да дойдат днес в пленарна зала", посочи той.

„Ако работите само до 9.30 часа и смятате, че който е дошъл до тогава, дошъл - това е неглижиране на работата на парламента“, коментира Цветанов към БСП.

"Цветан Цветанов и Емил Христов говорят ли си – току-що председателстващият пленарното заседание каза, че Порожанов и Радев няма да дойдат", заяви каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Имам въпрос към вас? Вие двамата говорите ли си с председателстващия в момента?“, зададе въпрос към Цветан Цветанов лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Току-що председателстващият заседанието ме информира, че днес двамата министри няма да дойдат в Народното събрание и няма да има изслушване. Може ли двамата да си говорите и да се разберем какво правим днес?“, каза още Нинова.

Председателстващият парламента Емил Христов попита Нинова, ако министрите Порожанов и Радев бъдат възпрепятствани, как да дойдат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика