Драгомир Стойнев: Театърът с мандата на Реформаторите трябва да спре

Снимка: Архив

Театърът с мандата на Реформаторския блок трябва да се прекрати. Цветан Цветанов определи шансовете за нов кабинет в този парламент като 20 на 80 процента, но според мен са 1 на 99 процента. Това заяви народният представител от „БСП Лява България” Драгомир Стойнев по БНТ.

По думите му президентът Росен Плевнелиев също трябва да е малко по-отговорен към нацията в последните дни от своето управление. „Всички очаквахме Патриотичният фронт да получат мандата за съставяне на правителство, но от Брюксел се скараха на Росен Плевнелиев и той го връчи на Реформаторския блок. Събитията от последните дни показват как е управлявало това правителство - всичко е ставало чрез пазарлъци”, изтъкна Стойнев.

По думите му само една реформа на правителството на Борисов е направена – да вдигнат стажа за пенсия, така че да не могат хората да се пенсионират. Депутатът изрази недоумение за казаното от премиера в оставка, че го били хвалили в Брюксел за борбата му с контрабандата, като до този момент не е осъден нито един контрабандист.

Той добави, че тази година правителството е намалило значително капиталовите разходи на стойност 1,8 милиарда лева, т.е. е оставило общините без пари за изграждане на инфраструктурата, а така е  можело да се осигурят работни места и да се стимулира икономиката.

На въпрос, как би обяснил сериозния интерес на няколко чужди инвеститори да завършат проекта АЕЦ „Белене”, Стойнев категорично заяви, че това е потвърждение на твърдението на БСП, че втората атомна централа е изгодна за България. „Жалкото е, че идеята на ГЕРБ е държавата ни да няма никакво участие в проекта. Ние искаме да има и българско участие в него с поне 10%. Видно е, че проектът е печеливш”, категоричен бе бившият енергиен министър.

Помолен да коментира, дали се очаква да има напрежение при реденето на листите на левицата при едни предсрочни парламентарни избори, Стойнев  отхвърли подобна възможност. „Желанието на Корнелия Нинова е партията да тръгне по нов път и да събере гражданската енергия. За нас е важно да се чува мнението на структурите. Да се избират личности, зад които хората да застанат. Това не означава, че трябва да бъдат членове на БСП, но трябва да изповядват идеите и ценностите ни. Когато партията се обновява с нови лица, които прегръщат идеите й, можем по-лесно да съберем гражданската енергия”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика