Драгомир Стойнев: Тези 4 млрд. лв. повече в Бюджет 2018 ще потънат заради липса на политики и реформи

Снимка: Архив

Тези 4 млрд. лв. повече в Бюджет 2018 ще потънат заради липса на политики и реформи. Това обяви в пред БТВ депутатът от БСП Драгомир Стойнев.

Министерството на финансите публикува вчера проекта на бюджет за следващата година, който правителството ще гласува и внесе в Народното събрание. Социалистите пък излязоха вчера с алтернативен бюджет за 2018 г.

От БСП отново настояват плоският данък да се замени с прогресивно подоходно облагане. Настояват за необлагаем минимум, който е равен на минималната работна заплата. Предлагат също да се увеличи максималният осигурителен доход – от 2600 на 3300 лв., което ще увеличи максималната пенсия на 1115 лв., обяви Стойнев.

В бюджета на Министерството на финансите е предвидено запазване на плоския данък, както и на максималния осигурителен доход и на максималната пенсия, която е 910 лв.

За лидера на БСП Корнелия Нинова, която вчера претърпя втора катастрофа  в рамките на два месеца, Стойнев каза, че не е сериозно ранена, но вероятно ще се наложи отново да сложи шина на врата си, защото болката се е възобновила.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика