Драгомир Стойнев: Утре се очакват масови протести на превозвачи, тъй като става въпрос за над 100 000 български домакинства, които са заплашени от фалит

Снимка: Архив

„В една толкова напрегната и кризисна ситуация, като тази в транспортния сектор, е нормално българските народни представители да знаят- какво се случва, какви действия предприема правителството за намаляване на напрежението“. Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП на България“ Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна. Той добави, че утре се очакват масови протести на превозвачи, тъй като става въпрос за над 100 000 български домакинства, които реално са заплашени от фалит. „Още вчера обявихме, че ще искаме министър-председателят да дойде в парламента и да обясни- каква е неговата стратегия за изчистването на този проблем .

Това не е заяждане, а загриженост за българските превозвачи. Каква по-голяма помощ може да има един министър-председател в тази ситуация от тази- на парламента, когато му предстоят срещи с европейски лидери и най-вече с френския президент Макрон“, каза още Стойнев. Той заяви, че това са действия, които трябва да бъдат предприети в една парламентарна република.

„Надали има нещо по-важно от това- да се изчисти страхът на българските граждани“, заяви още той. Стойнев бе категоричен, че въпросът тук не е да се изложиш пред чужденците, защото е страшно, когато се излагаш пред собствения си народ. „Нека се обединим и изслушаме премиера за неговите стъпки, намерения, действия и политиката, която ще проведе българското правителство за защита на транспортния сектор“, призова Драгомир Стойнев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България