Драго Драганов се завръща в БНТ с нова роля

Журналистът ще води тв играта „Клуб История.BG“

Един от най-харизматичните водещи на БНТ Драгомир Драганов се завръща на екран в нова роля. На 29 октомври (понеделник) от 21:00 ч. в ефира на БНТ1 започва да се излъчва телевизионна игра, посветена на българската история, а неин водещ ще бъде Драго. Всеки последен понеделник от месеца в „Клуб История.BG“ своите знания ще мерят ученици от последните класове.

„Това е най-екстремното приключение, в което съм се впускал през цялата си телевизионна кариера до сега. Върнах се в 10-и клас и отново извадих учебниците по история, за да закача поне тройка. Много съм впечатлен от първите участници и безкрайно се гордея с успеха на мисията, която колегите от „История.BG“ вече шест години успешно осъществяват. Обещавам ви да видите един напълно непознат Драго Драганов“.

klub_ist_bg-nИграта ще бъде в пет кръга, кой от кой по-оригинални и нестандартни, те не просто ще познават значими имена, дати и събития от историята, но ще трябва да демонстрират своето аналитично и логическо мислене, за да стигнат до верния отговор. Любопитно е, че в някой от кръговете те ще трябва да определят конкретно историческо събитие по откъс от картина, филм, стихотворение и дори куплет от песен. Участниците ще разчитат и на други важни качества – наблюдателност, съобразителност и работа в екип.

Клуб История.BG“ e естествено продължение на предаването „История.BG“, което вече шест години дискутира значимите исторически събития в телевизионния ефир. Специално място в „История.BG“ заема активната публика от студенти и ученици от различни училища в страната. Факт е, че в елитните български гимназии изданията на „История.BG“ се изполват като учебно „помагало“, а дискусиите от студиото се пренасят в учебните часове по история. Това мотивира екипа на предаването да създаде специален формат на „История.BG“, изцяло насочен към подрастващите.

В „Клуб История.BG“ участниците разменят ролите си – състезатели стават ученици, които са били в публиката на „История.BG“, а оценяващите са едни от най-честите гости по различни теми в предаването. Освен арбитър, компетентно жури има правото да задава и допълнителни въпроси и да присъжда бонус точки, ако установи че знанията са задълбочени, а не кръстословични.

В първото издание участие ще вземат възпитаници от НГДЕК „Константин Кирил-Философ“ и 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“, а жури ще бъдат: проф. д-р Веселин Янчев от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и младият докторант Боян Жеков, който е преподавател в 132 СУ „Ваня Войнова“. Автор и продуцент на формата „Клуб История.BG“ е Анна Яковлева, режисьори са Дамян Серкеджиев и Дамян Петров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България