Древни находки, оръжие и дрога откриха в дом на барман във Вършец

Колекция от незаконно изкопани древни монети и вещи, нелегален арсенал и над 1 килограм наркотици откриха полицаи в дома на жител на Вършец, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Пазителите на реда влезли в дома на 31-годишния Младен Е. в курортния град в четвъртък след като получили информация за тайно съхранявани там наркотични вещества и оръжие. При претърсването на жилището в квартал „Заножене” криминалистите открили пет растения канабис с височина от 1 до 2,5 метра и с тегло 1,1 кг.

Намерени били и ловна гладкоцевна пушка, 23 патрона за ловно оръжие, боен пистолет "Валтер Р 38" и пълнител. Оказало се обаче, че собственикът на къщата се занимава и с иманярска дейност – в стаите полицаите се натъкнали и на 14 римски пръстени, 12 тракийски украшения, патиниран предмет, наподобяващ "ключ", римска глинена лампа, метална римска гривна и статуетка с форма на звезда и лапа на животно, 40 римски монети от периода "Късен Рим" и два метал детектора. Младен Е. работи като барман във фитнес клуб, досега не е бил криминално проявен, казаха от полицията. По случая в Районното управление във Вършец е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право