Дрога и ретро тръпки с Том Круз

Режисьор е Дъг Лайман

След огромния провал на “Мумията” мегазвездата Том Труз се нуждае от хит. Сега надеждите му са в премиерната биографична драма с елементи на трилър, комедия, крими и приключенско кино “Бари Стийл: Наркотрафикантът”. Филмът е режисиран от Дъг Лайман. Предишният общ проект на двамата беше “На ръба на утрешния ден”, на който в момента готвят продължение, озаглавено “Live Die Repeat and Repeat”.

“Бари Стийл: Наркотрафикантът” разказва вдъхновената от действителни събития история на Бари Сийл – пилот от гражданската авиация, който се преквалифицира в наркотрафикант, работейки едновременно за ЦРУ, прокуратурата и Пабло Ескобар.

Според официалния синопсис на филма, през 80-те години на ХХ в. животът на Бари Сийл не може да бъде по-подреден и предсказуем – има стабилна работа като пилот, жена и две деца. Докато един ден с него не се свързва Монти Шафър (Донал Глийсън) от ЦРУ, които имат нужда от опитен летец като Бари, за да разузнава и събира информация за най-непристъпните кътчета на Централна Америка. По време на една от мисиите си в Никарагуа, Сийл се запознава с Пабло Ескобар и неговите приближени и така открива “златна мина”, работейки за американското правителство и същевременно прекарвайки големи количества кокаин за картелите. Покровителстван от най-високите етажи на властта във Вашингтон, Бари Сийл е напълно спокоен за свободата си. Но дали двойните игри няма да му костват живота?

Филмът има амбицията да напомни на заглавия като “Американска схема” и “Вълкът от Уолстрийт”, а Круз със сигурност се надява на някоя и друга номинация за “Оскар”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино