Дрога и 3 пистолета откриха в дома на наркопласьор в Лом

Снимка: Архив

Куп канабис, част от който е бил разпределен в дози за продажба, и оръжие намериха полицаи при спецоперация в Лом, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Акцията в крайдунавския град започнала след получен сигнал за притежание на наркотични вещества. Служителите на полицията влезли в къща, ползвана от Борис И./33 г./ и започнали претърсване.

В спалнята, на стелаж за обувки, напъхани в чифт маратонки са намерени 14 полиетиленови топчета канабис с обща маса 10,73 гр. В нощно шкафче е открито полиетиленово пликче с 8,45гр. канабис. В къщата за намерени още стъклена чаша с канабис, смесен със семена, с общо тегло 54,68 грама, електронна везна и 3 газови пистолета, за които мъжът не е представил разрешително.

В двора на имота пък пазителите на реда се натъкнали на растение от вида на конопа с височина 110 см и с пресни следи от поливане и обработка. Общото количество на намерените при акцията сухи наркотични вещества е 73,86 грама, а теглото на растението е 2 кг. Борис И. е отведен в полицията в Лом за разпит и е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право