Дрогба: Ако Жозе беше в „Сити“, щеше да спечели 2-3 титли

Дидие Дрогба, бивш нападател на „Челси“, се изказа ласкаво за мениджъра на „Манчестър Юнайтед“ Жозе Моуриньо, с когото работиха на „Стамфорд Бридж“. Котдивоарецът сложи край на кариерата си в сряда като с тима на „сините“ той е печелил титлата под ръководството на португалския специалист.

„Ако Моу поеме „Манчестър Сити“, той ще спечели титлата два пъти, може би дори три – каза бившият голаджия. - Жозе все още е екстра класа. Трябва да погледнете мениджърите, които бяха в „Манчестър Юнайтед“ през последните няколко години. Да си треньор на отбора след сър Алекс Фъргюсън, не е лесно, а и финансите, които са имали по негово време, не са същите като сега. А и ако хората те критикуват, тогава как да се насладиш? Трудно е“.

40-годишният нападател се оттегля след 783 мача, 362 гола и 18 трофея в професионалния футбол. За последно той бе част от американския „Финикс Райсинг“, за който има 22 двубоя и 14 попадения. Дрогба е легенда за „Челси“. В деветте си сезона в тима отбелязва 164 гола в 381 мача и ликува с 14 трофея, включително 4 пъти с титлата във Висшата лига и каре златни отличия от Купата на Англия. През 2012-а Дрогба изведе "Челси" до дългоочаквания първи триумф в Шампионската лига.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят