Дрогиран шофьор на "БМВ-Х5" блъсна патрулка и кола на пътя при полицейско преследване

Снимка: Архив

Полицейски патрул преследва близо час дрогиран шофьор на "БМВ-Х5" по сливенските улици. По време на гонитбата водачът-беглец ударил колата на МВР и още един автомобил на пътя, съобщиха от ОД на МВР-Сливен.

Инцидентът е станал посред бял ден, на 19 януари. Около 15,15 ч. полицейски екип е подал сигнал на шофьора да спре. Опитът за проверка е извършен на бул."Янко Сакъзов" в един от крайните градски квартали. Водачът не се е подчинил. Натиснал газта и отпрашил с висока скорост. Служителите на реда тръгнали след него. Преследването продължило до центъра на града. Опитът за бягство бил затруднен на голямо кръстовище, между булевардите "Братя Миладинови" и "Хаджи Димитър". На кръстовището имало спрени коли, изчакващи светофара. Шофьорът блъснал патрулката и друг автомобил, спрели също на светофара. И продължил. Последвали още няколко рискови маневри от негова страна. Но бил задържан до блок 23 в кв."Даме Груев", недалеч от жп-гарата в Сливен, преди да се насочи към изхода на Сливен.

Оказало се, че арогантният нарушител е на 33 години, от новозагорското с.Сокол. Направената му проба за наркотици дала положителен резултат за амфетамин и метаамфетамин. Бил е задържан за 24 часа. Срещу него се води досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право