Дронове били забелязани над френския затвор месеци преди бягството на Редуан Фаид

Преди няколко месеца над затвора, от който тези дни избяга френски престъпник, са били забелязани дронове. Според разследващите това може да има връзка с дръзкото бягство, предаде Асошиейтед прес. Агенцията се позовава на министерството на правосъдието на Франция.

Министърът на правосъдието Никол Белубе каза, че властите спешно проверяват за пропуски в системата за сигурност, които може да са дали възможност на тежковъоръжените мъже да кацнат с хеликоптер в двора на затвора, а после да отлетят заедно с беглеца Редуан Фаид.

Цялата "операция" продължила не повече от десетина минути. Фаид и тримата му съучастници избягали с черен автомобил, каран от четвърти човек, който ги чакал, отбелязва Франс прес.

По-късно вертолетът бил открит опожарен в едно поле. Френски медии съобщиха, че тримата са взели пилота за заложник, а впоследствие са го освободили. Пилотът е в шок, след като бил пребит. Колата, с която петимата отпътували, била намерена на паркинг в търговски център. Братът на Фаид, който бил на посещение при него, е задържан.

 

Фаид излежава 25-годишна присъда за множество престъпления, включително за въоръжен грабеж през 2010 г. на автомобил инкасо, при който загинал един полицай.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа