Дронове и 4700 полицаи пазят Мадрид (ИНФОГРАФИКА)

МАДРИД - Дронове и 4700 полицейски служители подпомагани от частни охранители ще пазят Мадрид по време на финалния мач в Шампионската лига между английските "Тотнъм" и "Ливърпул". Бройката е безпрецедентна за мач, игран на територията на Испания.

"Двубоят е с висок риск и ще ангажираме повече служители, отколкото за реванша в турнира Копа Либертадорес между "Бока Хуниорс" и "Ривър Плейт", който се игра на "Сантиаго Бернабеу" преди няколко месеца - каза Франсиско Пардо, ген. директор на испанската национална полиция. - За първи път ще използваме безпилотни самолети за наблюдение на феновете. Целта ни е Мадрид да бъде най-сигурното място на света".

Властите очакват хиляди да останат извън стадион "Уанда Метрополитано", тъй като бройката билети за феновете е ограничена.

"А огромни агитки чакаме не само от Великобритания, но от Испания и съседна Португалия - добави Пардо. - С британската полиция обаче работим съвместно и привържениците без пропуски от Острова вече са информирани, че могат да бъдат арестувани".

Още в четвъртък по централните улици на Мадрид обикаляха фенове с табелки в ръце, на които пишеше, че търсят билети за финала. Полицията обаче задържа трима души, които се опитаха да продадат фалшиви пропуски. Става въпрос за италиански граждани, които предлагаха билети в пликове с логото на Шампионска лига.

В сайтовете за вторична продажба билети се предлагат на цени до 10 000 евро, въпреки че най-скъпото място на "Уанда Метрополитано" е в действителна цена от 600 евро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят