Дубов и Ганев на крачка от медалите в борбата

Владимир Дубов и Михаил Ганев стигнаха до малкия финал на световното по борба в Париж.

Ветеранът Ганев мина по трудния път, като трябваше да преодолее репешажите в категория до 86 кг на свободния стил. Там той се справи с мароканеца Куричи – 10:0, а във втория кръг сътвори истинско геройство срещу коравия кубинец. Световният шампион от 2010-а губеше с една точка, но в последните секунди успя да направи захват и да вземе победоносните 6:4. Иначе на старта в категория Ганев преодоля колумбиеца Мендес с 6:2, а на осминафиналите бе спрян от наурализирания руснак Борис Макаев (Словакия) – 1:8, който стигна финал и даде втори шанс на нашия ас. Снощи съперник на Ганев за оличието бе американецът Кох, трети от олимпиадата Рио 2016.

Дубов пък проби до директен сблъсък за бронза в кат. до 57 кг. Двукратният сребърен медалист от първенства на планетата стартира ударно – два технически туша от по 10:0, на четвъртфиналите се справи и с корееца Ким – 8:3. Непреодолимо препятствие обаче се оказа шампионът от азиатските игри Юка Такахаши (Япония), който спря национала с 2:7.

Същевременно жените последваха класиците и останаха без медал. С най-много титли си тръгнаха японките – 4, а колосът Русия остана с един бронз и отчете представянето си като „провал“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт