Дуейн Джонсън - Мускули за милиони

Дуейн “Скалата” Джонсън доминира попкултурния пейзаж от години и логично оглави ежегодната класация на “Форбс” за най-високоплатени актьори. Между 1 юни, 2018-а и 1 юни, 2019-а той е заработил 89,4 милиона долара. Това го поставя на първото място, което той заемаше и преди две години. А последните седмици са наистина наситени за Дуейн Джонсън. Той сключи брак с дългогодишната си приятелка Лорън Хашиян в Хавай. Двамата са заедно от 12 години и имат две дъщери - на 3 и 1 години. Скалата има още едно момиче - 18-годишната Симоун от предишната си връзка с Дани Гарсия.

Със своите 47 години, 196 сантиметра, 115 килограма и 89 милиона долара, изкарани през последните 12 месеца, Дуейн “Скалата” Джонсън е масивна персонификация на успеха и тестостеронен тотем на американската мечта със самоански корен.

В началото на своята метаморфоза от устат кеч идол с бакенбарди и цветни ризи в истински филмов актьор, Дуейн Джонсън имаше намерение да изостави прякора, който го превърна в световна сензация - Скалата. Но това се оказа невъзможно. Милиони фенове бяха свикнали с The Rock или умалителното Rocky и нямаха никакво намерение да се откажат да го използват. Джонсън бързо се ориентира в тази ситуация и правилно реши, че в крайна сметка прякорът Скалата ще му донесе повече блага и в новото амплоа. Това бе един от моментите, в които демонстрира способност за адаптация спрямо изискванията на пазара.

Скалата винаги е притежавал изключително внушителна физика, неподражаем публичен чар и импровизаторски талант. Той е и естествен изпълнител. Комбинацията от актьорски талант, атлетизъм, чувство за хумор и инстинкт за автопромоция превърна Дуейн Джонсън в една от най-големите звезди на планетата.

Още през 2016-а година той покори няколко големи върхове. Forbes го обяви за най-скъпоплатения актьор в света, Time го класира сред 100-те най-влиятелни хора на планетата, от Muscle & Fitness го короноваха като техния “Мъж на века”...

На 47 години Скалата е в по-добра форма от когато и да е било. В началото на новия век, след като преустанови постоянните участия в кеч мачове и премина само на частични появи и гостувания на големите събития на Световната кеч федерация, Джонсън свали доста мускулна маса. Още 10-20 килограма надолу и той щеше да заприлича на нормален актьор във форма. Но преди около осем години Скалата отново реши да качи килограми, ала този път се поизпоти повече и подплати внушителната си рамка с остър релеф. Днес той е огромен и нарязан - с вени, ясно различими мускулни групи и глави, твърд, сух и нацепен, какъвто никога не е бил, дори и в пика на кариерата си на кечист. В “Херкулес”, “Кръв и пот” и последните няколко филма от франчайза “Бързи и яростни” Скалата е най-импозантната и плътна фигура в кадър. Вин Дизел изглежда като недохранен зубрач в сравнение с The Great One, както наричаха Джонсън в кеч дните му. Скалата знае, че няма таланта за голямо драматично кино и никога няма да е наистина сериозен актьор, но в областта на фитнес вдъхновението той е личен бранд №1.

Снимките от тренировъчни сесии на Скалата са изключителна Instagram мания, диетите му с по 5000 хиляди калории на ден винаги влизат в заглавията, а специалните му палачинки са малка кулинарна легенда.

Той е мегазвезда по целия свят, а новият му филм “Хобс и Шоу” тръгна с рекордните за август 100 милиона долара в Китай, където обожават Скалата. Той отиде там да промотира заглавието заедно с Джейсън Стейтъм и предизвика истинска истерия, а резултатите не закъсняха.

Бъдещите му роли са много, но сред тях се отличава амбициозният римейк на осемдесетарската класика “Големи неприятности в малък Китай”.

Преди години най-известното завършващо кеч движение на Джонсън се наричаше “Натискът на Скалата”. Днес той е пренесъл тази концепция в Холивуд. Индустрията все повече усеща натиска на това могъщо присъствие - кино, телевизия и пазара на спортни дрехи и стоки. Скалата е навсякъде.

Той наследи Арнолд Шварценегер като новата мегазвезда с мускули. Дали ще продължи по траекторията на “Терминатора” и ще погледне към политиката? Изобщо не е изключено.

На няколко пъти той завоалирано е споменавал, че има политически амбиции и нищо чудно след няколко години да го видим в ново амплоа.

 

Скалата е феномен в социалните мрежи

Ето още малко ориентири за огромното влияние на кечиста, който скочи от въжетата на развлекателния спорт и зае централно място на големия холивудски ринг: повече от 57 милиона харесвания във Facebook, близо 14 милиона последователи в Twitter и над 155 милиона в Instagram - предпочитаната от Скалата социална платформа, където неговият профил е в Топ 10 на най-популярните въобще. Дуейн Джонсън е феномен в социалните мрежи и несъмнено една от най-големите звезди на планетата.

 

За него

Заслужава целия успех на света

Дуейн е един от най-качествените хора, които познавам. Да се работи с него е преживяване, приключение и вдъхновение. Докато снимахме “Кръв и пот” той ме мотивира да постигна възможно най-добрата си форма. Този човек наистина е машина за тренировки и разбира от вдигане на тежести. И от бизнес, кино, телевизия. Мултифункционален е. Заслужава целия успех на света.

Марк Уолбърг, актьор и продуцент

 

Пример за младите хора

Скалата е пример за милиони млади хора и ги вдъхновява да спортуват, да бъдат най-добрите версии на себе си. Той е и човек с невероятно чувство за хумор. Роден шоумен, който може да разказва забавни истории без прекъсване. Работила съм с него и винаги бих била на линия за нов екранен ангажимент в компанията на Скалата. Страшно се забавлявахме по време на работата по “Добре дошли в джунглата”. Той е лицето на съвременното приключенско кино. Наистина няма друга такава харизма.

Росарио Доусън, актриса

 

Притежава неповторимо чувство за хумор

Дуейн е един от най-добрите ми приятели в шоубизнеса. Ние постоянно се шегуваме един с друг, погаждаме си номера и забавляваме нашите фенове. Но с него наистина имаме специална приятелска връзка, която успяхме да изградим върху едни много успешни професионални отношения. Скалата може да се шегува и да носи на шега и това е старшно важно качество, което все по-малко хора в Холивуд демонстрират. Има неповторимо чувство за хумор

Кевин Харт, комис, продуцент и актьор

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети