"Дунав" картотекира играчи за Лига Европа

Заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев разкри, че "Дунав" картотекира играчите си за Лига Европа. С това кашата около неяснотата дали тимът от Русе или този на ЦСКА ще участва в турнирите стана пълна.

Късно вечерта в петък Спортният арбитражен съд в Лозана отхвърли жалбата на ЦСКА. КАС не уважи молбата на "червените" с обяснението, че те вече имат издаден лиценз за Европа, издаден от БФС и с наличието на такъв могат да играят в турнирите. Т.е. необходимост от подобна жалба пред съда изобщо не е била налице. Тънкият момент тук обаче е, че Клубният контролен финансов панел на УЕФА вече е задействал процедура, в която се разглежда именно дадения от родната централа лиценз за Европа на клуба от "Армията".

"Имаше запитване от БФС и отговор от евроцентралата, че ЦСКА не може да участва - каза Колев за БиТиВи. - Ако това се запази като позиция, би следвало в понеделник да се произнесе, че ЦСКА не може да участва. Условието, на което клубът не отговаря пред УЕФА, е базисно и е свързано в т. нар. “тригодишно правило”. В понеделник ще е ясно дали ЦСКА ще участва в турнирите или "Дунав". В момента върви процедура, отворена от УЕФА, за картотекиране на футболистите на тима от Русе".

А ЦСКА вече е в Австрия, където провежда своята подготовка. От лагера на "червените" се похвалиха и с първо ново попълнение. Става въпрос за юношата на "Атлетико" (Минейро) Енрике Роберто Рафаел - Енрике.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ