Духалка предизвика пожар в детско отделение на МБАЛ-Благоевград

Снимка: Архив

Вентилаторна печка тип "духалка", оставена без надзор, е запалила завивки в една от стаите. "Персоналът е действал бързо и адекватно. Изгасили са тока, хвърлили и кофа вода върху пламъците. Изгорели са само няколко завивки – чаршафи и одеяла. Няма други материални щети, а най-важното е, че никой не е пострадал.

Нашите два екипа служители са евакуирали до пълното потушаване на огъня 17 майки и 17 деца, както и медиците от отделението”, каза директорът на РД ПБЗН в Благоевград комисар Георги Пармаков.

Огнеборците изнесли навън тлеещия матрак и горящите завивки. Заради задимяването в отделението близо половин час всички малки пациенти и майките им са били извън помещението. После са се върнали отново в стаите си. Пламъците са тръгнали от печка тип "духалка".

Директорът на болницата Огнян Митев е уведомен за инцидента. "Този вид печки не са забранени, ползват ги най-вече пациентите ни. Ще вземем неоходимите мерки подобно нещо да не се повтаря”, каза директорът на МБАЛ-Благоевград – д-р Огнян Митев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България