Духов оркестър - Пловдив ще свири в неделя в Цар Симеоновата градина

Духов оркестър-Пловдив ще свири за жителите и гостите на града под тепетата тази неделя от 18.30 часа край Виенския павилион в Цар Симеоновата градина вместо на 24 юни (събота), както бе предварително обявено, съобщиха от общинска дирекция "Култура и културно наследство".

Причината за промяната е, че тази събота на същото място ще се проведе петото издание на фестивала за градска култура "Street Masters" - част от програмата на "Пловдив Ц Европейска столица на културата 2019".

Инициативата за изнасяне на безплатни класически и джаз концерти на открито, която Община Пловдив възроди, ще продължи и през следващите месеци. Всяка събота в следобедните часове в Цар Симеоновата градина с изпълнения на популярни класически произведения и евъргрийни ще се изявяват различни формации Ц Оркестърът на Държавна опера Пловдив, Духов оркестър-Пловдив, Биг Бенд-Пловдив, Арт Войс Център, таланти от НУМТИ "Добрин Петков" и даровити пловдивчани с кариера у нас и в чужбина. През месец юли в програмата ще се включат Военният духов оркестър и Китаро-мандолинен оркестър от Сандански.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура