Дъжд и гръмотевици в празничните дни

В понеделник максималните температури ще са около 12 градуса

В нощта срещу събота валежите спират, но остава ветровито и студено

Лошо време с много дъжд и гръмотевици в почти цялата страна ни очаква в четирите почивни дни около Великден.

“Обилните дъждове няма да подминат и всички нашенци, които са решили да пътуват до Гърция. И в нашата страна още следобед температурите ще започнат да се понижават и ще се образува значителна облачност в Югозападна и Южна България, каза пред “Труд” синоптикът от ТВ МЕТ Петър Янков.

Максималните температури ще са около 19 градуса. Събота ще започне с облачно време, в цяла Южна България ще има значителни валежи и гръмотевици. В нощта срещу неделя, когато по традиция се ходи на църква, валежите ще спрат на повечето места около 22 часа, но ще остане хладно. Максималните температури ще са около 17-19 градуса. Неделя ще започне със слънце, но още около обяд отново ще завали в почти цялата страна. Очаква се да паднат над 40 литра на квадратен метър. В Северозападна и Югозападна България ще има и гръмотевични бури.

В понеделник максималните температури все по-осезаемо ще се понижават и ще са около 12-15 градуса.

“Във вторник се очаква временно стабилизиране на времето. Валежите ще спрат и температурите ще започнат да се повишават бавно под влиянието на мощни южни ветрове, известни като бели ветрове или “снегояди”, обясни Янков. Сравнително топло ще бъде и в сряда, но от четвъртък отново температурите ще тръгнат надолу.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България