Дъжд и гръмотевици над Западна България днес

Днес преди обяд над източната половина на страната ще има по-значителни, временни увеличения на облачността. Повече слънце ще има в следобедните часове.

Над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и с изключение на северозападните райони, ще има валежи, на места придружени с гръмотевици. Интензивни ще са валежите в югозападните райони и Рило-Родопската област, показва справка в сайта на НИМХ при БАН. Възможни са и градушки. Максималните температури ще са между 25° и 30°.

Над планините в Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, временно интензивни и придружени с гръмотевчни бури. Почти без валежи ще се задържи в планините в Източна България. Вятърът ще е слаб от изток-североизток, по най-високите върхове – умерен от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 14°.

Над Черноморието преди обяд ще има по-значителни временни увеличения на облачността. След обяд ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен, в южните райони – временно силен източен вятър. Максималните температури ще са 23-26°, близки до тези на морската вода. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България