Дългите крака помагат в шофирането

Мускулести мачовци, мощни автомобили, зрелищни каскади и опасни красавици пълнят киноекрана в най-новия холивудски касоразбивач „Бързи и яростни 8“. В лудия екшън ослепителната блондинка Чарлийз Терон играе хайтек злодей, който командва дистанционно от компютър всички коли и за малко да унищожи света. На европейската премиера на филма в Берлин актрисата призна, че от малка е автоманиачка.

„Да карам кола беше едно от първите неща, които научих в живота - разказа Чарлийз Терон. - Израснала съм във ферма в ЮАР, където няма полиция и е съвсем нормално децата да управляват всякакви машини, трактори например. Там започнах да карам автомобил на 8-годишна възраст. Още тогава имах дълги крака и стигах педалите. Баща ми беше пътен инженер и обичаше да сглобява коли. Купуваше стари каросерии и им монтираше мотоциклетни двигатели. Харесваше моделите на Ford. Дворът и работилницата приличаха на автосервиз - навсякъде имаше разхвърлени части и инструменти. Направи ми авторикша, в която возех кучетата и се чувствах като царица. Имала съм и други детски коли. От онова време ми харесва да шофирам, действа ми терапевтично. Не е за мен да се возя на задната седалка. Моето място е зад волана - и на къси, и на дълги дистанции. Няма по-хубаво от това да пътуваш с кола.“

Носителката на „Оскар“ е майка на две осиновени деца, живее в САЩ и шофира SUV автомобили от знатни марки като Lexus, BMW и Land Rover. Когато е сама, обича да кара и кабрио Mercedes.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили