Дърво на доброволчеството даде старт на кампания на Пловдив 2019

1-1Десетки студенти, ученици, професионалисти от различни сфери, жители и гости на града под тепетата се включиха в събитието, с което бе даден старт на Доброволческата програма на Фондация "Пловдив 2019".

Инициативата започна със засаждането на японски клен в Цар Симеоновата градина и продължи с дискусия в Центъра за сценични изкуства "Stage 51", където гостуващи лектори от страната и чужбина споделиха опита си в доброволческите инициативи, вдъхновението на доброволците и каузите, ползата от тази дейност за "Пловдив 2019" и самите доброволци.

Всички гости потвърдиха бъдещото си активно участие, подкрепяйки инициативите на Пловдив - Европейска столица на 1-3културата. Гост лекторът Нийл Питърсън сподели опита на една от най-успешните европейски столици - Ливърпул-2008. Като ръководител на доброволческата програма на Ливърпул Питърсън говори за социалното влияние на доброволчеството в контекста на създаване на големи културни събития и добави, че и днес - 8 години по-късно, доброволците на Ливърпул-2008 продължават да бъдат активни и да вземат участие в различни събития от културния и социален живот на града.

Директорът на Гьоте-институт Енцио Ветцел сподели възможностите за съвместно сътрудничество с ЮНЕСКО и културните институции в България.

В срещата взеха участие представители на Time Heroes - една от най-популярните платформи за доброволчество у нас, на популярния PLOVEDIV, Центъра за развитие на човешки ресурси - Еразъм+, Национален алианс за работа с доброволци-Пловдив и Дружество за ООН в България.За енергията, запознанствата и приятелствата като най-приятната част от работата на доброволеца пък разказаха десетките доброволци, които вече се присъединиха към екипа на "Пловдив 2019" и участваха активно в организиране на събитието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони