Държавата подкрепи Евро '22 по джудо

Държавата подкрепи кандидатурата на България за домакинство на европейско първенство за мъже и жени по джудо през 2022 година. Близо 30 минути бе срещата на премиера Бойко Борисов с президента на европейската централа по джудо Сергей Соловейчик. Досега страната ни никога не е била домакин на подобен форум.

Двете страни се договориха за подписване на 4-годишен национален договор, според който наши състезатели ще могат да тренират в олимпийските центрове на Европа и подготовката им ще бъде финансирана от Европейската федерация. Контрактът ще бъде парафиран след няколко месеца, когато Соловейчик отново ще пристигне у нас. Тогава той ще посети Белмекен и „Спортлапас“ като идеята е тези бази да станат тренировъчни центрове на Балканите по джудо.

На срещата с премиера присъства спортният министър Красен Кралев, както президентът на родната федерация по джудо Румен Стоилов и неговият заместник Даме Стойков.

В края на седмицата Янислав Герчев и Ивелина Илиева ще мерят сили на турнира Гран При в Анталия. Треньорският щаб даде почивка на най-добрия ни състезател Ивайло Иванов, който вече е №6 в олимпийската ранглиста и отдавна си гарантира участие на игрите Токио 2020.

 

Снимка БОНЧУК АНДОНОВ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт