Държавният глава: Политическата сцена не е място за разиграване на скечове

Румен Радев

Надявам се министър-председателят Бойко Борисов ясно да заяви подкрепя ли декларациите на своя заместник. Това заяви президентът Румен Радев в град Горна Оряховица, запитан за отправените обвинения в корупция към държавния глава от заместник-председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.  Политическата сцена не е място за разиграване на скечове от типа на „доброто и лошото ченге“, категоричен беше президентът Радев, съобщават от пресслужбата на президентството.

„Да проверят собствените си решения, подписи, графици, които второто правителство на Бойко Борисов утвърди и разписа. Нека всичко бъде проверено, аз нямам нищо против“, каза Румен Радев по повод предложението на Цветанов за създаване на парламентарна комисия, която да проучи обстоятелствата около придобиването на нов боен самолет за ВВС. „Вие на това диалог ли му казвате. Аз чух други неща. Доживяхме Цветанов да обвинява държавата Швеция в корупция. Защото за корупцията трябват две страни“, добави още президентът.

В отговор на въпрос за възникналото напрежение в системата на МВР, държавният глава заяви, че полицаите имат съвсем основателни искания. „От дълги години техните проблеми са пренебрегвани, а от тяхната социална сигурност, оборудване и условия за подготовка зависи сигурността на всеки един от нас“, заяви Румен Радев. Държавният глава добави, че очаква ефективни решения в тази сфера.

Президентът припомни също така, че на Консултативния съвет за национална сигурност е било взето решение до 20 юни т.г. да бъде извършен детайлен анализ и доклад, който да покаже възможностите за разпределение на ресурсите, така че да се гарантират средствата за всички видове Въоръжени сили и за останалите сектори. „Очаквам този доклад и имам уверението, че правителството работи усилено“, заяви президентът и добави, че на негова основа трябва да бъде приет подробен график какво ще бъде свършено и с какви средства.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика