Дъфи спира да говори за изнасилването си

Певицата била дрогирана по време на инцидента

Преди месец 35-годишната британска певица Ейми Ан Дъфи, по-известна с псевдонима Дъфи, направи неочаквано признание. Носителката на наградата “Грами” разказа защо е изчезнала от радарите на публичното пространство за толкова дълго време.

Дъфи публикува дълга публикация в Instagram (сега е премахната), в която заявява, че е била напомпана с наркотици, изнасилвана и държана в плен в продължение на няколко дни. Авторката на такива хитове като “Mercy” и “Warwick Avenue” призна, че й беше много трудно да сподели тази история с обществеността, а също така обеща да разкаже по-късно подробности за случилото се в откровено интервю.

Тези дни обаче Дъфи излезе с нова публикация в блога си, в която представи новата си песен, която може да се чуе само по радиото и каза, че е променила решението си да сподели пред журналисти историята за своето ужасно изнасилване.

“Здравейте на всички! Надявам се да сте здрави и в пълна безопасност! Исках да ви запозная с новата ми песен, която можете да слушате по радиото, ако искате.

Може би сте чели публикация, която написах преди няколко седмици. Сега наистина се чувствам по-свободна. Исках да продължа да разказвам тази история в интервю, но се оказва по-трудно, отколкото си мислех. Скоро ще продължа своята история в писмена форма.

Никой от Universal Music Group не знае, че пиша това, но няма да се сърдят, те са прекрасни хора. И така, обратно към песента - нарича се “Нещо красиво”. Това е нещо, което може да ви разведри в тези трудни времена, ако, разбира се, харесате песента. Не планирах бързо да пускам това парче, но реших да направя нещо добро за хората, които сега са в изолация заради коронавирусната епидемия.”

В поста си преди месец, който вече е изтрит, Дъфи, която през 2013-а изведнъж изчезна, призна, че след изнасилването, дълго време се е възстановявала и просто не можела да се върне на сцената с разбито сърце: “Бях дрогирана, изнасилена и държана в плен за няколко дни. Не можете да си представите колко пъти съм мислила да напиша това. Не съм сигурна, защо точно сега е времето, но се чувствам развълнувана да говоря за това. Запитах се: как мога да пея от сърце, ако това сърце е разбито? И с течение на времето, бавно, то се излекува.”

Дъфи призна също, че през годините много пъти е искала да сподели своята история със света, но всеки път не намира сили и смелост да го направи.

В музикалния свят британската изпълнителка беше наречена “новата Ейми Уайнхаус”. Дъфи постигна огромни успехи с песента си “Mercy”, която стана първа в класациите в 12 държави и третата най-продавана във Великобритания. Дебютният й албум “Rockferry”, издаден през 2008 г., бе истински бестселър в Англия. Певицата е носителка на “Грами” и три статуетки “Брит награди”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица