Дъщерята на Димитър Цонев ще създаде фондация за подпомагане на млади журналисти

Деси Цонева

С идеята да продължи името на баща си Деси Цонева ще създаде фондация, която ще подпомага млади журналисти. Тя ще призове политици и близки приятели на Димитър Цонев да финансират фондацията, за да реализира идеята, предаде БНТ.

Баща ми отдаде целия си живот на зрителите и на качествената журналистика, защото много малко журналисти, за съжаление, правят такова нещо, каквото той правеше. Смятам, че неговото име може да продължи да живее единствено по тази начин - правейки фондация и журналистически награди на Димитър Цонев. Наградите ще се дават на млади журналисти и като цяло на журналисти с особен социален принос, а самата фондация ще подпомага кадърни деца да учат в чужбина или ще спонсорира техни проекти. Това, което може би мен в случая ме радва по някакъв начин е, гледайки негови филми, предавания, репортажи... по този начин той отново може да се връща вкъщи, да чуваме гласа му и да го усещаме до нас, каза Деси Цонева пред БНТ.

Деси Цонева призова утре на поклонението в 15:30 часа хората да не носят цветя, а да изпратят Димитър Цонев всички заедно с аплауз. Това ще е и финалът на филма, който аз ще направя за баща ми по-нататък, разкри още Деси Цонева.

Дарителската сметка за набирането на средствата за фондация Димитър Цонев: Fibank BG92FINV91501316812367 BIC: FINVBGSF

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България