Дъщерята, убила с нож баща си, действала при самозащита

Кървавата трагедия се разиграла в мизерния им дом в Доброплодно

Дъщерята, убила с нож родния си баща , е действала при смаозащита. Кървавата трагедия се разиграла на 28 ноември в село Доброплодно, община Ветрино. Според служебния защитник бащата е скочил с дървена тояга срещу младата жена, която, за да се защити, грабнала ножа и нанесла ударите, като единият попаднал в аортата и се оказал фатален за жертвата. Дъщерята и баща й са живеели в общ дом при крайно мизерни условия, без ток и на издръжка с неговата пенсия и със социални помощи. Бащата бил болен и сляп, но преди години, когато бил в по-добро здравословно състояние тормозел дъщеря си, а напоследък тя -него, за отмъщение. Обвиняемата е страдала от лека форма на олигофрения, посочи прокурорът по делото за мярката.

Никой в селото не е знаел колко точно деца има, но едно е починало, а друго е в приемно семейство. Разследването по досъдебното производство ще изяснява причините и обстоятелствата за престъплението, което се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замя

Стоян Манолов издъхна след 4 удара с нож, които му нанесла родната му дъщеря. Варненският окръжен съд наложи днес най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража" на 37-годишната Елеонора Стоянова Манолова, арестувана и обвинена в убийството на баща си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право