„Дъщеря ни не е имала връзка с друг, докато е била с Венцислав”

Родителите на 16-годишна ученичка от Горна Оряховица, която преди пет месеца беше зверски убита от ревност, опровергават факти, които бяха посочени в публикация по случая на 12 септември. Ивелина и Георги Ганеви изпратиха писмо до редакцията на в. ”Труд”, в което заявяват:

„1. Не е вярно, че дъщеря ни Десислава Ганева е имала предходна връзка и съответно е поддържала контакт с предходен приятел по време на отношенията си с обвиняемия Венцислав Атанасов.

2. Не е вярно, че дъщеря ни Десислава Ганева е поддържала онлайн връзка с по-възрастен от нея мъж от Златарица, който често ходел на гурбет до Холандия и бил заможен.

3. Не е вярно, че през седмицата никой не живее в къщата ни в село Правда.

4. Не е вярно, че сме познати с родителите на Венцислав Атанасов.

5. Не е вярно, че на дъщеря ни Десислава Ганева й е „куцало учението”, тъй като тя беше добра ученичка.

6. Не е вярно, че дъщеря ни Десислава Ганева е първото момиче, което е обърнало внимание на Венцислав Ганев.”

Десислава Ганева бе умъртвена от 22-годишния си приятел Венцислав Атанасов. В момента извършителят е в ареста, след като окръжният съд във Велико Търново постанови постоянна мярка "задържане под стража".

По повод твърденията на почернените родители бе извършена репортерска проверка. От показанията на извършителя на престъплението става ясно, че точно контакт на Десислава Ганева с друг мъж е породил яростната ревност у Венцислав. Той подробно е разказал пред разследващите, че момичето имало и снимки с този мъж и те разкривали дори и целувка между тях. Пред Венцислав обаче Десислава се оправдала, че при случайна среща мъжът се доближил до нея, тя си обърнала рязко главата и затова на кадъра изглеждало като че ли се целуват. Криминалисти дори проучвали твърдения на нейни съученици, че девойката се е срещала с въпросното лице в Елена.

При разпитите Венцислав Атанасов заявил, че Десислава не е ходила на училище с дни. Освен това той твърди, че това е била първата му сериозна връзка в живота.

Къщата в село Правда е на баба й. Жители на селото обясниха пред репортер на "Труд", че жилищната сграда е разделена на две и възрастната жена обитава едната част, а във втората никой не живее през седмицата.

Повечето от изброените факти бяха изтъкнати ден след престъплението на нарочна пресконференция в полицията във Велико Търново. На брифинга присъстваха директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов и окръжният прокурор Емил Денев. Информацията бе тиражирана в множество печатни и електронни медии.

Съученици на Десислава също разказаха, че преди трагедията си била намалила успеха си и отсъствала от училище, но пък се занимавала с организиране на благотворителни кампании. В социалните мрежи още през април бяха тиражирани твърдения, че семействата на Десислава и Венцислав се познавали и родителите на момичето имали доверие на студента. Журналистическо проучване установи още, че семействата на двамата младежи са се познавали, но не са контактували помежду си и не са били близки приятели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право