Дюнерджия изигра данъчните

Собственикът имал неплатени големи дългове към хазната

Сменил фирмата си за 8 часа и инспекторите не могли да му изземат оборота

Собственик на две дюнерджийници в Банско, който укривал приходи и имал неплатени дългове към хазната, изиграл данъчните като само в рамките на 8 часа сменил фирмата, под която работи единият от обектите му, съобщиха за “Труд” от НАП София.

Преди дни данъчните запечатали едната дюнерджийница на търговеца, защото не са издавани касови бележки. След проверка инспекторите установили, че той имал големи дългове към хазната. Няколко поредни дни публични изпълнители към НАП започнали да събират оборота от работещия му търговски обект. Вчера обаче не могли да вземат нито лев, защото се оказало, че дюнерджийницата вече се води на друга фирма.

Данъчните заявиха, че предстои пълна проверка на фирмите на собственика.

С над 60% са се увеличили оборотите в наблюдаваните от инспекторите на ТД на НАП София търговски обекти в Банско в сравнение със същия период на миналата година.

За първите десет дни от старта на кампанията за контролните мерки в зимните курорти данъчните служители са извършили над 450 проверки, съставени са 35 акта за установени административни нарушения.

Данъчните обясниха, че предстои издаване на заповеди за затварянето на още два обекта в курорта. Констатираните нарушения, наложили запечатването за срок до един месец, са липса на фискално устройство и неиздаване на касова бележка. По-голямата част от нарушенията са разлика между регистрираните чрез фискалното устройство продажби и наличните в касата на обекта парични средства.

Паралелно с проверките търговските обекти се посещават и от патрулиращи данъчни служители, които са посетили над 500. Оттам са събрани фискални бонове, чрез които се проверява фирмата, стопанисваща обекта, връзката на фискалните устройства със системата на НАП. Патрулите дават консултации във връзка с работата с касовия апарат и отчитането на оборотите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес