Дюшеци, а не мантинели пазят асовете в шорттрека

„Всички ние имаме много важна мисия – да запазим жизнена нацията, а спортът е един от начините това да се случи“, заяви Раданова при получаване на наградата от кмета Йорданка Фандъкова.

Дюшеци, а не мантинели ще пазят състезателите от травми на световното по шорттрек в „Арена Армеец“ (8-10 март). “Ширината им е един метър – уточни най-титулуваната ни състезателка Евгения Раданова, която е координатор на първенството. - Досега тези мерки за безопасност бяха прилагани само на олимпийски игри, а от 2017-а вече е изискване и за световни и европейски първенства.“

У нас идват 180 състезатели от 35 държави. До 3 март ще бъде положен ледът, а пълноценни тренировки ще има още на следващия ден. България ще бъде с 6-има състезатели. „Очаквам влизане на четвъртфиналите и се надявам за следващи големи първенства да присъстваме трайно във финалите“, допълни носителката на 3 олимпийски медала.

Същевременно Раданова бе наградена от кмета Йорданка Фандъкова с ваза от чешки кристал, покрита с 24-каратово злато. Признанието е за подкрепата й София да бъде обявена за европейска столица на спорта.

„Пожелавам ви 24-каратови успехи – каза Фандъкова. - Жени Раданова подкрепи инициативата още, когато кандидатствахме, а после и като министър. С примера си тя и останалите наши шампиони помагат да привличем повече хора за каузата на спорта и активния живот.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт