Дядо владика подари на сливенския кмет икона на Свети Мина

Негово Високопреосвещенство сливенският митрополит Иоаникий подари икона на Свети Мина на кмета на Сливен Стефан Радев. Свещеният дар бе връчен от протосингела на митрополията отец Евгений Янакиев, на тържествена церемония на 11 ноември. На тази дата православните християни честват светеца, който покровителства семейството, сираците и бездомните, воините и лечителите. Отец Евгений отслужи молитва за здраве и добруване.

Стефан Радев пое управлението на общината в Сливен за втори пореден мандат. На първото заседание на общинския съвет той подчерта, че няма да прави компромиси с избирателите, изрази желание Сливен да се развива динамично, общината да е сред водещите в страната, а условията за живот да са такива, че все повече хора да се завръщат в града, да живеят и работят в него.

В новия 41-местен общински съвет доминират представителите на ГЕРБ – 17 души, втората по големина група е на БСП – 10 души, останалите мандати се разпределят между СДС, БСДП, ДПС, „Възраждане”, „Нова алтернатива”, БАСТА, ХДП на България и движение „Заедно за Сливен”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони