Дядо Коледа потегли от Лапландия да разнася подаръци по света, пожелавайки мир и щастие

Дядо Коледа потегли от жилището си в градчето Рованиеми в най-северната финландска област Лапландия, за да разнесе подаръци на децата по света, предаде Ройтерс.

Той бе изпратен с музикални изпълнения и танци от неговите помощници, които му пожелаха късмет в невъобразимо дългото пътешествие, което му предстои в близките часове.

Цели семейства се бяха събрали в мразовитата нощ при минус 22 градуса в Рованиеми, където е официалният дом на Дядо Коледа близо до полярния кръг. Добрият старец се обърна с кратко приветствие към присъстващите, като на свой ред им пожела мирна и щастлива Коледа, след което се качи на шейната, теглена от елени и натоварена с купища подаръци, които той трябва да разнесе по света в коледната нощ.

"Надявам се, че изминалата година бе добра за вас. Разбира се, по света станаха и много неща, които би трябвало да са различни, - каза старецът на английски. - Нека се надяваме, че Коледа ще донесе един кратък момент на спокойствие, в който светът и хората в него ще си отдъхнат за малко, събирайки се със семействата и приятелите си."

Вчера Северноамериканското военновъздушно-космическо командване обяви, че и тази година ще проследи маршрута на шейната на Дядо Коледа въпреки частичното спиране на дейността на правителството на САЩ. Традицията НОРАД да проследява маршрута на дядо Коледа датира от 1955 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл