Дядо Коледа пристигна на мотор в Шумен

Атрактивен Дядо Коледа, яхнал мощен мотор, зарадва децата на Шумен в понеделник вечерта. Под брадата на стареца беше актьорът-доайен от шуменския театър Стефан Сотиров.

Стотици деца, дошли с родителите си за тържественото запалване на коледните светлини, го гледаха с грейнали очи как шества по сцената. Малки и големи бяха привествани и от кмета на Шумен Любомир Христов. „Много ми е приятно, че днес сме заедно. Наближават едни от най-хубавите празници и всички чакаме да пристигнат наши близки и приятели, а най-малките очакват своите подаръци", обърна се градоначалника към шуменци и им пожела здрава и успешна 2017 година.

Светлините на три елхи грейнаха едновременно и целият площад "Освобождение" беше озарен от зрелищни фойерверки.

Водещ на тържеството беше актьорът от варненския театър Свилен Стоянов. На сцената се изявиха децата от вокална група „Унисон“ от шуменското СУ „Сава Доброплодни“, мажоретки и участници от школата за атрактивни изкуства при Двореца на децата в София.

Предстои в Шумен да бъде открит и коледен базар в центъра на града. Атрактивно коледно влакче вече вози малки и големи пътници.

Тази година празничната премяна на Шумен е още по-пищна, закупена е нова украса за 78 000 лв. Грее празнично не само ларгото, а и кварталите на града са украсени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони