Дядо Коледа раздаде баница с късмети на местните избраници

Гражданите на Варна имат право да се изказват по точки в дневния ред на сесиите на ОбС. Това гласи новият Правилник за организацията и дейността на местния парламент за мандат 2019-2023 г., който беше гласуван в четвъртък.

Варненци могат да участват във всички заседания на комисиите и да обсъждат проектите и решенията за града. Това са отвоювани граждански права след многохилядни протести и свалянето на бившия кмет Кирил Йорданов, а правилникът беше разработен с участието на много неправителствени организации, припомни на съветниците главният редактор на варненско електронно издание. Местният зевзек Росен Марков в ролята на Дядо Коледа раздаде баницата с късмети с пожелание да има от нея за всички варненци, а за себе си поиска комисията по собственост и финанси и бюджет.

В състава на новия ОбС на Варна се формираха пет групи според изискването за най-малко четирима членове в тях. Групата на ГЕРБ с 18 съветници оглави адвокат Бранимир Балачев, на БСП с 8 съветници- доц. Огнян Къчев. Начело на "Воля и Свобода" застана Щериана Иванова, на "Демократична България"-д-р Ивайло Митковски, и на "Възраждане"-Костадин Костадинов. Бяха избрани и четирима заместници на председателя на ОбС Тодор Балабанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони