Д-р Димитров гръмнал Плъха при самоотбрана (обзор)

2 г. условно за лекаря от Пловдив, застрелял крадец

Получава наказанието заради незаконния си пистолет

Подсъдимият: “Защитавах живота си”

Д-р Иван Димитров не е превишил пределите на неизбежна отбрана и е невинен за убийството на циганина крадец Георги Джевизов - Плъха. Това реши Окръжният съд в Пловдив. Лекарят обаче бе признат за виновен за незаконно притежаване на оръжие, за което получи условна присъда от 2 г. с 3-годишен изпитателен срок.

На 2 март м. г. лекарят застреля Плъха, който влязъл в гаража му и го нападнал. “Още един път ще кажа, че съжалявам. Аз съм лекар и уважавам човешкия живот. Всичко стана много бързо, защитавах живота си. Не съм воювал и не знаех как да се защитя”, каза д-р Димитров малко преди да чуе присъдата.

Да го подкрепят бяха дошли десетки пловдивчани. По време на заседанието прокурорът и представителят на семейството на Плъха - Красимир Елдъров, влязоха в остър спор относно веществените доказателства и по-конкретно - златен синджир с кръст. Д-р Димитров твърдеше, че е негов, майката на Плъха - че е на сина є. “Имам го от 20 години. Подарък е от майка ми и баща ми след екскурзия в Гърция”, заяви лекарят. “На сина ми е. Не знам от къде е, но го носеше”, твърдеше Златка, която явно искаше да докаже, че Плъха хладнокръвно е убит и ограбен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право