Д-р Полина Карастоянова: Политизирането на теми от дневния ред на туристическия сектор е абсолютно неприемливо

Полина Карастоянова

Политизирането на теми от дневния ред на туристическия сектор е абсолютно неприемливо. Това каза изпълнителният директор на Националния борд по туризъм д-р Полина Карастоянова във връзка с организирания протест, въпреки отлагането на спорната наредба № Н-18.

„Националният борд по туризъм е най-голямата работодателска организация в сектора. Ние сме конструктивен партньор на Министерството на туризма, на правителството и на всички държавни институции, които имат отношение и формират политика в областта на туризма. Придържаме се и сме убедени в силата и смисъла на партньорското отношение и на институционалното решаване на проблемите. Във връзка с тревогите и съображенията на колегите, произтичащи от промените в Наредба Н-18, изпратихме писмо до премиера и финансовия министър, с което постигахме отлагане на влизането й в сила с 6 месеца. Вчера, след срещата по покана на министъра на финансите, това решение бе оповестено и то е факт. Ние имаме една абсолютно нормална, много диалогична и разумна форма на взаимодействие. Протестът днес е организиран от сдружения в туризма, с които в случая нямаме общо и не сме съпричастни“, обясни изпълнителният директор на Националния борд по туризъм.

Д-р Полина Карастоянова уточни, че практически протестът е безсмислен след взетото решение за отлагане на наредбата.

„Редно е колегите, които стоят зад проявите в момента, да поемат отговорност. Очевидна е тенденцията на смесване на определени политически процеси, протести с политически искания и въпросите, които туристическият бизнес постави и те бяха решени. Въпросите, които туристическият бизнес поставя, както и други проблеми, които занапред ще възникват, са професионални, икономически, браншови и не бива да се политизират“, каза още д-р Полина Карастоянова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес