Д-р Стефан Константинов: Лекарите в България страдат от лоши управленски решения

"Медицинският персонал в България страда от лоши управленски решения". Това заяви пред БТВ бившият здравен министър д-р Стефан Константинов по повод нападенията над лекари.

По думите му от години политиците внушават на обществото, че лекарите са алчни мошеници. Според него идеята на настоящия здравен министър Петър Москов да раздели здравните еслеги на два пакета допълнително ще влоши нещата. "Това е преливане в пусто празно, лекарите ще трябва да се занимават с документи вместо да си вършат работата", смята д-р Константинов.

И според председателя на българския лекарски съюз (БЛС) Венцислав Грозев разделянето на услугите на два пакета е грешка. Според него трябва да се мисли за по-сериозни наказания за агресия срещу медицински екипи.

Д-р Красимир Йорданов, който от 30 години работи като реаниматор, правосъдната система не си върши работата, намират се вратички в законите и агресивните пациенти не получават справедливо наказание. Той даде пример с побоя, който му беше нанесен преди три години – делото срещу побойниците от наказателно станало административно и накрая те били глобени.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България