Евакуират десетки хиляди в Пуерто Рико заради язовир пред преливане

Властите в Пуерто Рико наредиха евакуацията на около 70 хиляди души, след като препълнен язовир е на път да празлее, след преминаването на урагана „Мария“.

Докато броят на смъртните случаи в района на Карибско море достигна до 33, от Националния метеорологичен център в Сан Хуан предупредиха, че населението в района на поречието на река Гуахатака, в северозападната част на острова, е заплашено от наводнение, защото язовирът, построен през 20-е години на XX век, е на път да се пропука и да залее цялата долина около брега на реката.

„Всички райони по поречието на Гуахатака трябва да се евакуират СЕГА. Живота на хората е в ОПАСНОСТ!“, пише в съобщение в Туитър от службата. От там предупреждават, че наводненията по течението на реката са започнали.

Губернаторът на Пуерто Рико Рикардо Росейо издаде заповед за евакуацията на около 70 хиляди души, живеещи в района. Освен това, той определи урагана „Мария“ като най-разрушителната буря от сто години насам, след като той разруши цялата електрическа и телекомуникационна инфраструктура на американската територия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка