Готовност да евакуират застрашените хора от две села, армията помага

Ще започнем организация да предупредим хората при най-малката опасност да бъдат изведени. Тези, които са трудно подвижни и инвалиди, най-вероятно ще започнем след максимум един час да ги извеждаме на безопасно място, така че да не допуснем жертви. Това каза главен комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”, във връзка с пожара край харманлийските села Изворово и Дрипчево.

За селата съществува опасност да бъдат засегнати от горския пожар, който гори в района. По думите на Николов ситуацията е много сложна сложна.

„Тази вечер най-важната задача ще бъде да се пазят крайните къщи, които са в непосредствена близост до гората”, каза той пред Фокус.

Площта на пожара е огромна. „Ще направим щаб късно тази вечер, ще оценим обстановката. Утре ще включим допълнителни сили от близките области, включително от столицата”, каза той=

Областният управител на Хасково Станислав Дечев е поискал включването на военни. Очаква се армейци от специализираното формирование 52 740 да се присъединят утре сутринта към останалите огнеборци. Има вероятност и за облитане от противопожарен хеликоптер утре, уточнява БНТ.

Към 22.50 часа стана ясно, че пожарът до село Изворово е спрян. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Хасково. Няма пряка опасност за хората. Живеещите в крайните къщи са предупредени, но за сега не се налага евакуация на жителите им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България