Евакуираха деца от забавачка след късо в бойлер

бойлер

Късо съединение в ел.бойлер предизвика бърза евакуация на деца от детска градина "Звънче" в центъра на Шумен във вторник преди обяд. Минути след 11 часа 22 деца, които били в сградата и провеждали занимания са били изведени от педагозите. "Не е имало паника, нито проблем с настаняването на децата, защото имаме свободна сграда на съседна улица", каза директорът Галина Благомилова пред "Труд".

Електрическият бойлер, към който имало и слънчеви колектори, се ползвал за загряване на вода в помещение за миене на съдове. Той спрял да грее и бил извикан техник от общината за ремонт. Във вторник той дошъл, ремонтирал уреда, но малко след като си тръгнал, станало късо съединение. Персоналът усетил проблема и веднага дръпнал шалтера за ел.захранването. Заради задимяването е извикана и пожарна, но пристигналите огнеборци не се наложило да гасят.

Помещението за миене е опушено.

Сградата е на 80 г., но е санирана и ремонтирана, ел.уредите са нови, каза директорът. Според Благомилова, веднага щом се почисти помещението, децата ще бъдат върнати в този филиал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони