Ева Майдел: Регионът на Хасково има всички шансове да се превърне в новата голяма икономическа зона в България

Ева Майдел

„Подобряващата се инфраструтура и визионерското местно управление вече дават резултат и в област Хасково се насочват все повече инвеститори. Време е да ангажираме по-стратегически бизнеса и инвестиционни експерти, за да изградим цялостна стратегия за превръщането на региона в голяма и иновативна икономическа зона по подобие на тази в Пловдив“, заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на организирания от нея бизнес форум в Хасково в четвъртък, 23 март 2017 г.

Събитието беше открито от кмета на Хасково Добри Беливанов, а кметът на Димитровград Иво Димов сподели успешния опит на общината в привличането на големи чуждестранни инвеститори като Язаки, Са-ба и Страбаг. Съоснователят на консултантската компания Индъстри Уоч Гоерги Стоев представи експертното си мнение за това какво е необходимо за изграждани на работеща икономическа зона, изхождайки от дъгогодишния опит на компанията в консултирането на община Пловдив. Бившият министър на енергетиката (2012-2013) и народен представител в 41-о, 42-о и 43-о Народно Събрание Делян Добрев се фокусира върху мерките за стимулиране на бизнеса и подкрепа на изграждането на икономически зони, залегнали в програмата на ГЕРБ. Регионалният мениджър на СИБАНК Велина Маринова представи възможностите за бизнеса за кредитиране с облекчени условия по финансовите инструменти на ЕС, с които банката работи.

На форумът в Хасково, където Ева Майдел има европейски информационен офис, присъсваха над 50 собственици и високопоставени представители на местния малък, среден и едър бизнес.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика