Евгения Банева остава в ареста

Снимка: Денислав Стойчев, архив

Обвинената като член на престъпна група за данъчни престъпления, присвояване и пране на пари Евгения Банева остава в следствената килия. Няколко часа бизнесдамата пледираше пред специализирания съд заедно с 2-ма адвокати, че няма общо с вменените й престъпления, съобщи Канал 3.

"Омръзна ми да ме лепят като гербова марка за съпруга ми. Преди брака ми с Николай Банева се казвах Евгения Златева Генчева", каза Банева, разграничавайки се индиректно от мъжа си. Едно от обвиненията на съпрузите е, че са присвоили над 90 млн. лв. "Полимери", "Химически завод Панайот Волов", "Елма" и Топлофикация Казанлък". "Какво разбирам аз от ТЕЦ-Казанлък. Знам само, че тецът подава топлина", оправда се Банева.

И продължи: "Не фигурирам в нито едно дружество, нямам сметки и имущество". Спецпрокурор Мария Дойчева каза друго. "Личната сметка на Банева била захранвана от секретарка на "Елма" АД, без бизнесдамата да е стъпвала в дружеството. Назначена била на трудов договор", обяви обвинителката. Заради вакационното селище "Русалка" Банева взела заем от "Полимери", който не върнала. Решението на спецсъда може да се оспори пред втората инстанция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право